Logotip

ŽKK Istok

Detalji projekta

Redizajn logotipa

Ženski košarkaški klub Istok

Izradio

Bluerider

Kategorija

Logotip

Klub koji je osnovan 2012 godine u Zagrebu. od 2016. prestaje službeno raditi sa dječacima i postaju ženski košarkaški klub. U tu namjenu rade na redizajnu loga.

Klijent mi daje potpunu slobodu i kaže: „iznenadi me!“

SLUŠAJUĆI KLIJENTA

KREIRANJE MOODBOARDA

Ono što nam je bilo potrebno je glavna boja koja je uzeta iz starog logotipa, naravno košarkaška lopta i karta kao asocijacija da u nazivu imaju stranu svijeta.

ODABIR TIPOGRAFIJE

Razmišljam između dva fonta. Izabirem drugi font jer je veliko slovo “i” dovoljno upečatljivo i paše u kompas.

SVJETLOST MAŠTE PRETVARAM U LIJEPO

DIZAJN LOGOTIPA

Po uzoru na NBA košarkašku ligu logotip radim dugoljastijeg oblika i sa okvirom. Isprobavao sam na nekoliko načina kako izraziti naziv Istok, te sam nakon nekoliko pokušaja shvatio da će se naziv najbolje istaknuti ukoliko unutar logotipa stavim kompas.

Međutim tada nailazim na drugi problem. Postavljanjem kompasa koji je okrenut prema gledatelju ne moguće je dobiti željeni efekt s loptom. Stoga se odlučujem zakrenuti kompas i staviti ga u 3D perspektivu. Samim time dobio sam perspektivu iz koje mogu dobiti i loptu kao centar kompasa iz kojega izlaze strelica sa stranama svijeta.

S obzirom da želim naglasiti istočnu stranu svijeta postavio sam logotip na lijevu stranu kako bi svu pozornost prebacio na slovo I kao oznaku za istok.

Share on
Previous

DJ Werone

Next

NKF